Utilizare coeficient Legea 153 - 2017
Raspuns oferit de Nedelcu AlexandraExpert Legislatia muncii
Intrebare: In legatura cu ultimele 2 paragrafe din raspunsul la una din intrebarile din data de 18.04.2022, as mai dori cateva lamuriri concrete pe sume si anume:
Potrivit art. 12 din Legea nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu anul 2023, salariile de baza, soldele de functie/salariile de functie si indemnizatiile de incadrare se stabilesc prin inmultirea coeficientilor prevazuti in anexele nr. I-VIII cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in vigoare.
Ca atare, apreciem ca acesta este sensul existentei coeficientului in cuprinsul anexei. Insa, dupa cum puteti observa cuantumul indicat de lege petru salariul de baza aferent anului 2022 este determinat in mod expres,acesta nemaifiind inmultit cu coeficientul prevazut de lege.
Ca atare, raportarea o realizati la salariul de baza pentru anul 2022 astfel cum este acesta prevazut in anexele la Legea nr.153/2017. Coeficientii prevazuti in anexe se inmultesc, ca regula, cu salariul de baza minim brut pe tara garanta in plata in vigoare la momentul stabilirii salariului, nu dubleaza sau majoreaza cuantumul salariului de baza prin inmultirea cu ei.
Salariul de baza al unui director de institutie cf.anexei din lege, Capitolul V -Salarii de baza din case de cultura , este de 5008 ron.Cf notei din anexa include sporul maxim de vechime.Vreau sa imi confirmati sau infirmati daca am inteles bine.Daca s-ar fi acordat toate majorarile pe cei 4 ani ar fi trebui sa ajunga in anul 2022 la un salariu de 5008 ron, ceea ce inseamna ca salariul unui director de instituie este mai mic decat al bibliotecarei, si anume un salariu de 5 786 si decat al unui referent de specialitate care are 5 588 ron cf. unui calcul facut de mine intr-o intrebare anterioara si aprobat de dvs.,in care la salariul minim brut pe tara de 2550 ron am inmultit coeficientul din anexe (coeficient care cf art.12 se utilizeaza incepand cu anul 2023).
Eu am inteles ca nu acord gradatia mentionata la articolul 10, nici coeficientul din anexe, atunci un director ramane cu un salariu de 5 008 ( daca s-ar fi acordat toate majorarile ptr anul 2020 si 2021)? Va rog mult sa imi raspundeti concret la intrebare si daca s-ar putea astazi,
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalInstitutiiPublice.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitia dvs. zeci de experti 24 / 7 / 365!
- Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 6.500 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, contributii, contabilitate, taxe si impozite, revisal.
- Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.904 lei + TVA
- Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
- Consultanta oferita de specialistii PortalInstitutiiPublice.ro
- NOU! Soft Legislativ Legis PLUS Business. Toata baza de date legislativa din Monitorul Oficial plus sute de modele de contracte, cereri si acte, alaturi de toate Codurile din Romania si legislatia europeana la zi la pretul de 4.347 (TVA inclusa)
Inregistreaza-te sau completeaza campurile de login pentru a avea acces la raspunsul articolului
Utilizare coeficient Legea 153 - 2017
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 04 mai 2022.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasati butonul alaturat "Plateste prin SMS" si urmariti instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, veti putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.